Een excursie voor jong en oud

De titel van deze uitnodiging luidt: Een excursie voor jong en oud. Maar de titel had ook kunnen klinken als: Een excursie van (het) nieuw(e) naar het oud(e). Wij als bestuur van de Historische vereniging IJsselham nodigen, u op zaterdag 30 september 2023 van harte uit voor de jaarlijkse excursie. Op het programma staat een bezoek aan kasteel Olt Stoutenburght in Blesdijke. Het kasteel is ontworpen en gebouwd door Gregorius Halman. Die van zijn sprookjesachtige beelden een werkelijkheid maakte.

Het bezoek vindt plaats om 14:00 en de rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten zijn € 7,-- per persoon. Naar de locatie: Markeweg 37, 8398 GK Blesdijke is op eigen gelegenheid. Mocht u toch graag mee willen en u bent afhankelijk van anderen dan kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zorgen dat u dan met iemand kan meerijden. Afsluitend is er nog de gelegenheid om met elkaar te genieten van een hapje en een drankje bij ‘Eethuys de Steen’ in Willemsoord. Het eerste drankje is van de Historische vereniging. Andere versnaperingen zijn op eigen kosten.
Er is ongeveer plek voor 35 personen. Wat betekent dat aanmelden van te voren gewenst is. U kunt zich opgeven door te mailen naar het hierboven vermelde e-mailadres. Zien we u dan?

Via de volgende link kunt u alvast een indruk opdoen van een aflevering over het kasteel Olt Stoutenburght. Omrop Fryslân ging in 2019 in gesprek met kasteelheer Gregorius Halman. https://www.youtube.com/watch?v=Vf6VtuOfPbo