Sinds vrijdag 21 december 2007 werken de vrijwilligers van de HVIJ op deze pagina's aan de gezinsreconstructies van de voormalige gemeente IJsselham Het is de bedoeling dat hier maandelijks tientallen namen toegevoegd worden zodat er in de toekomst complete gezinnen zichtbaar worden die in de gemeente IJsselham gewoond hebben. Op deze pagina's komen alleen gegevens te staan die in de archiefinstellingen te vinden zijn en openbaar zijn. Ook worden gegevens van bijvoorbeeld doop- en begrafenisboeken geïndexeerd. Recente persoonsgegevens zult u hier dus niet aantreffen. Er is een begin gemaakt met het indexeren van de geboorteakten van Kuinre en Blankenham. Al deze gegevens zullen met enige regelmaat worden ingevoerd in het programma Aldfaer, waarna met behulp het programma Humogen van Huub Moons alles grafisch zichtbaar wordt weergegeven op deze website. Aangezien dit een tijdrovende bezigheid is, is alle hulp meer dan welkom. Dus als het u leuk lijkt om te helpen, of als u misschien zelf geneaologische bronnen in het bezit heeft neem dan contact op met een van de onderstaande personen.

Klik op onderstaande logo voor de gezinsreconstructie


De gegevens in HumoGen worden ca. 4 keer per jaar aangevuld met nieuwe gegevens. De laatste aanvulling was 30 december 2012. Er bevinden zich nu 9953 personen in de database.

prikbord genealogiepagina

Als u zelf ook onderzoek doet naar (voormalige) inwoners van IJsselham en vast bent komen te zitten met uw onderzoek, kunt u een berichtje plaatsen op ons genealogische prikbord. Hopelijk komt u op deze manier in contact met medespeurders zodat uw onderzoek weer een nieuwe impuls krijgt. Ook als u al vergevorderd bent met uw onderzoek en uw resultaten op het internet heeft gepubliceerd, kunt u dit hier ook kenbaar maken (als er maar (oud-)inwoners van IJsselham in het onderzoek voorkomen).

      Mocht u informatie hebben met betrekking op de onderstaande oproepen, dan kunt u rechtstreeks in contact komen met de aanvrager door op zijn/haar naam (links naast de oproep) te klikken.
U kunt uw aanvaag voor het prikbord sturen naar L. PoldermanContactpersoon voor de Werkgroep Genealogie
Mevr. L. Polderman
de Kaukasus 34, 8303 GW Emmeloord
E:
L. Polderman

Contactpersoon van Bestuur met de Werkgroep Genealogie:
Mevr. J. Siepel-Heitink
Vijverpark 65, 8374 KG Kuinre
T:0527-231784 E: J. Siepel-Heitink....
Harm Lok Wie kan mij helpen met het volgende:

 1. In het trouwboek van Blokzijl 47/53 is geschreven: De 7de april 1760 zijn jan jansen Bouwer j.M in de rietvink en Niesjen Hendriks Kleijn j.D. in het nederlant getrout.
 2. In 1761 wordt Magteld Jans LOK geboren in 't nederlant.
 3. Op 2 februari 1763 wordt Jan Jansen LOK geboren in 't nederlant.
 4. Op 17 februari 1765 wordt Siebrig Jans LOK geboren.
 5. Op 26 Juli 1767 wordt Lammigje J. Bouwer geboren, haar ouders zijn Jan Jans Bouwer en Niesje Hendriks.
 6. Klaas Jans LOK een zoon van Jan LOK en Niessien Henderik Kleijn huwt in Vollenhove 6 April 1804, Vollenhove trouwboek 503/47.
 7. Jan Jansen wonend in (van) Blokzijl huwt 29 April 1759 met Niesje Hendriks uit Wanneperveen te Vollenhove.
 8. Van 1 en 6 heb ik een copy van het officiele document. 7 is een notitie, ik heb daarvan geen LOK connectie kunnen vinden, wel wordt dit opgebracht door andere onderzoekers als zijnde de juiste ouders van bovenstaande kinderen.
Harm Lok
Kalamunda, Australië
01-09-2013
fam. Heinstman Wie weet of er een heer Heinstman als brugwachter heeft gewerkt in Ossenzijl?
11-11-2012
G. Visser Aan families met als achternaam Visser, Brouwer, Dol, of Kooij in de omgeving van Oldemarkt, Paasloo, Weststellingwerf.

Ik ben op zoek naar gegevens over mijn opa: Jan Visser (11.06.1860-10.09.1947), ex-KNIL-soldaat (oud-koloniaal) en in Oldemarkt Jan Lombok genoemd. Hij was getrouwd met Geertje Brouwer. Zijn broer Haije Visser was getrouwd was met Karsje Kooij. Z’n zusters heetten Zwaantje en Simontje (Siementje) Visser.
Wellicht hebben nakomelingen van Haije en Karsje, of anderen, nog iets in huis of weten nog iets van mijn opa, bijv. brieven uit Ned.-Indië, foto’s van een KNIL-soldaat.
Ook bij de families Dol en Kooij zou iets bewaard kunnen zijn.
Graag een berichtje naar: G. Visser, Zutphenseweg 38, 7251 DK Vorden.
T: 0575 843719 of 06 54931812.
Bij voorbaat dank!
12-12-2009
Tjarda de Boer Ik ben opzoek naar de geboorte- of doopgegevens van Sybrichje Fokkes (zij was getrouwd met Albert Jacobs de Boer). Zij is geboren te Oldemarkt in het jaar 1774/1775. Haar ouders zijn Fokke Reinders (Oldschipper) en Jantien Jans Beenen. Verder weet ik niet of de ouders oorspronkelijk afkomstig zijn van Oldemarkt. Mogelijk zijn ze daar getrouwd en hebben ze meer kinderen gekregen.
Zelf zoeken we al enige tijd de stamboom van de familie de Boer uit afkomstig van Harlingen en Noordwolde.
13-01-2009
Klaas Muis

Ik ben op zoek naar foto’s van een aantal mensen, welke in Ossenzijl woonden maar inmiddels zijn overleden. Ook weet ik niet wie er kinderen van hun zijn. Wel weet ik dat Luite Braad en Klaasje Doeve geen kinderen hadden. Het gaat om de volgende personen:

 1. Klaasje Doeve en Luite Braad, woonden naast de brug in Ossenzijl
 2. Hinkje Doeve en Peter Groen, woonden aan de Oudeweg in Ossenzijl
 3. Dirkje Doeve en Klaas Braad, woonden aan de Oudeweg in Ossenzijl en
 4. Jan Doeven en Haaijetta Visser, woonden in Paasloo.
Zou graag met mensen in contact komen die daar familie van zijn. Alle genoemde mensen die Doeve of Doeven heten zijn familie van mij. Zij waren zusters en broer van mijn grootmoeder Sjoerdje Doeven. De foto’s wil ik graag gebruiken voor complementering van mijn stamboom.
02-11-2008